
SERY HISZPAŃSKIE – BOGACTWO SMAKÓW
W Hiszpanii wytwarza się ponad 100 różnych odmian serów. Szeroka gama obejmuje zarówno te twarde, miękkie i kremowe, jak również wędzone czy pleśniowe. Hiszpańskie sery słyną przy tym ze swojej wysokiej jakości. Ich smak zależy nie tylko od procesu produkcyjnego czy rodzaju mleka, ale także od regionu, w jakim są wytwarzane. Za kultowy uważa się ser owczy Manchego. Powstaje wyłącznie na równinach regionu La Mancha, a jego barwa zależy od czasu dojrzewania. Z kolei produktem charakterystycznym dla regionu Asturii jest pleśniowy ser Cabrales. Pierwsze wzmianki o jego wytwarzaniu pochodzą z XVII w. Inny charakterystyczny produkt to ser Iberico, który powstaje w wyniku zmieszania mleka krowiego, owczego i koziego. Oczywiście wpływa to na jego wyrazisty i niepowtarzalny smak.


SERY HISZPAŃSKIE
ZNAKOMITE HISZPAŃSKIE SERY W Hiszpanii wyrabia się ponad 100 różnych gatunków sera.Smak każdego z nich jest zupełnie inny ze względu na różnice w klimacie,rzeźbę terenu,pastwiska czy procesy produkcji. Oto najsłynniejsze sery Hiszpanii, .....wyrabiane z mleka...
Katalogi do pobrania
Dane kontaktowe
Gorzów Wlkp
Biuro handlowe i magazyn
ul. Harcerska 6,
66-400 Gorzów Wlkp, Polska
603 794 397 Tomasz Gasek
693 434 676 Darek Porada
gasekporada@gasekporada.com
Szczecin
Napisz do nas
Don Gastronom
66-400 Gorzów Wlkp