W regionie La Rioja w 1900 roku założony został najstarszy zakład przetwórstwa żywności w Hiszpanii.Ponad sto lat doświadczenia i zdobywania wiedzy,jak łatwo się domyślić,przez ten czas dopracowaliśmy smak i jakość naszych wędlin do perfekcji.Szukamy równowagi pomiędzy dziedzictwem naszej firmy i tradycyjnym procesem produkcji a nowoczesnymi zakładami i innowacyjnymi smakami,jakie są dziś poszukiwane.Należymy do Consorcio del Jamon Serrano Espanol,które gwarantuje najwyższą jakośc każdej sztuki serrano.
POLĘDWICA SERRANO– główny rywal szynki ,przeznaczony dla miłośników wędlin.Ma wyjątkowy smak i jest bardzo delikatna .Cieniutko pokrojona i polana oliwą z oliwek stanowi znakomity dodatek do bagietki.
KIEŁBASA CHORIZO BBQ– obowiązkowa pozycja na każdym grillu.Małe kiełbaski o tradycyjnym smaku lub różnych wariantach smakowych z ostrą wędzoną papryką z ziołami czy curry.
KIEŁBASA CHORIZO DOJRZEWAJĄCE– słynne chorizo „sarta” w pęcie,gotowe do spożycia.Łagodne lub pikantne.Mamy w ofercie 100% naturalne chorizo z winem oraz nasz sztandarowy produkt: naturalne chorizo ze składnikami z chronioną nazwą pochodzenia.
KIEŁBASA SALCHICHON– bliski krewny chorizo,wyglądający jak salami z czarnym pieprzem zamiast papryki.Znakomity w smaku .
CECINA MIĘSO WOŁOWE LUB DZICZYZNA– utwardzone solą suszone na powietrzu długodojrzewające. Hiszpańska wędlina dla koneserów i prawdziwy przysmak.
SZYNKA IBERYJSKA”ŻOŁĘDZIOWA–
wyrabiana z mięsa czarnych świń iberyjskich,żyjących wolno na rozległych pastwiskach porośniętych dębami i jedzących jedynie zioła i żołędzie.
SZYNKA IBERYJSKA– wyrabiana z mięsa tych samych czarnych świń.co szynka „żołędziowa”,żyjących wolno na pastwiskach dębowych i jedzące oprócz ziół ,żołędzi także paszę.
SALCHICHON I CHORIZO Z „ŻOŁĘDZIOWEJ” WIEPRZOWINY IBERYJSKIEJ– nasze kiełbasy salchichon i chorizo produkowane są z najlepszych części świni (schab,polędwica).W dzisiejszych czasach duże zapotrzebowanie na wieprzowinę w restauracjach sprawiło,że wielu producentów wykorzystuje do produkcji wyrobów inne części świni i dodaje do nich dużo tłuszczu.Sekretem smaku naszych wędlin jest to ,ze do ich wyrobu,używamy najszlachetnieszych części świni a jedyny tłuszcz to ten naturalnie obecny w mięsie.
Dane kontaktowe
Gorzów Wlkp
Biuro handlowe i magazyn
ul. Harcerska 6,
66-400 Gorzów Wlkp, Polska
603 794 397 Tomasz Gasek
693 434 676 Darek Porada
gasekporada@gasekporada.com
Szczecin
Napisz do nas
Don Gastronom
66-400 Gorzów Wlkp