SZYNKI I WĘDLINY

SZYNKA SERRANO I KIEŁBASA CHORIZO

W regionie La Rioja  w 1900 roku założony został najstarszy zakład przetwórstwa żywności w Hiszpanii.Ponad sto lat doświadczenia i zdobywania wiedzy,jak łatwo się domyślić,przez ten czas dopracowaliśmy smak i jakość naszych wędlin do perfekcji.Szukamy równowagi pomiędzy dziedzictwem naszej firmy i tradycyjnym procesem produkcji a nowoczesnymi zakładami i innowacyjnymi smakami,jakie są dziś poszukiwane.Należymy do Consorcio del Jamon Serrano  Espanol,które gwarantuje najwyższą jakośc każdej sztuki serrano.

SZYNKA SERRANO słynny hiszpański klasyk ,z białej odmiany świni. Udziec w całości ,bez kości ,pocięty w w pasterki dojrzewający do 18 miesięcy.

POLĘDWICA SERRANO główny rywal szynki ,przeznaczony dla miłośników wędlin.Ma wyjątkowy smak i jest bardzo delikatna .Cieniutko pokrojona i polana oliwą z oliwek stanowi znakomity dodatek do bagietki.

KIEŁBASA CHORIZO BBQ obowiązkowa pozycja na każdym grillu.Małe kiełbaski o tradycyjnym smaku lub różnych wariantach smakowych z ostrą wędzoną papryką z ziołami czy curry.

KIEŁBASA CHORIZO DOJRZEWAJĄCE słynne chorizo „sarta” w pęcie,gotowe do spożycia.Łagodne lub pikantne.Mamy w ofercie 100% naturalne chorizo z winem oraz nasz sztandarowy produkt: naturalne chorizo ze składnikami z chronioną nazwą pochodzenia.

KIEŁBASA SALCHICHON bliski krewny chorizo,wyglądający jak salami z czarnym pieprzem zamiast papryki.Znakomity w smaku .

CECINA MIĘSO WOŁOWE LUB DZICZYZNA utwardzone solą suszone na powietrzu długodojrzewające. Hiszpańska wędlina dla koneserów i prawdziwy przysmak.

 

WIEPRZOWINA „IBERICO” – nasza rodzinna firma została założona w 1922 roku w małej wiosce w prowincji Salamanka,pomiędzy pasmami górskimi Sierra de Bejar i Sierra de Francia/rezerwat biosfery UNESCO/ na wysokości 900 m n.p.m. panuje mikroklimat charakteryzujący się długimi i zimnymi zimami oraz krótkimi i suchymi latami.Warunki te są idealne do naturalnego procesu suszenia mięsa ze świni iberyjskiej,który może zająć nawet 4 lata.Prawie 100 lat później wyrabiamy nasze produkty według starych rodzinnych receptur,ręcznie,dzięki czemu możemy zaoferować ich najwyższą jakośc i niepowtarzalny smak.

SZYNKA IBERYJSKA”ŻOŁĘDZIOWA

wyrabiana z mięsa czarnych świń iberyjskich,żyjących wolno na rozległych pastwiskach porośniętych dębami  i jedzących jedynie zioła i żołędzie.

SZYNKA IBERYJSKA wyrabiana z mięsa tych samych czarnych świń.co szynka „żołędziowa”,żyjących wolno na pastwiskach dębowych i jedzące oprócz ziół ,żołędzi także paszę.

SALCHICHON I CHORIZO Z „ŻOŁĘDZIOWEJ” WIEPRZOWINY IBERYJSKIEJ nasze kiełbasy salchichon i chorizo produkowane są z najlepszych części świni (schab,polędwica).W dzisiejszych czasach duże zapotrzebowanie na wieprzowinę w restauracjach  sprawiło,że wielu producentów wykorzystuje do produkcji wyrobów inne części świni i dodaje do nich dużo tłuszczu.Sekretem smaku naszych wędlin jest to ,ze do ich wyrobu,używamy najszlachetnieszych części świni  a jedyny tłuszcz to ten naturalnie obecny w mięsie. 

Dane kontaktowe

Gorzów Wlkp

Biuro handlowe i magazyn

ul. Harcerska 6,
66-400 Gorzów Wlkp, Polska

603 794 397 Tomasz Gasek
693 434 676 Darek Porada

gasekporada@gasekporada.com

Szczecin

Biuro handlowe

Nad Stobnicą 25,
72-006 Mierzyn, Polska

501 186 428 Robert Zając

hase@hase.pl

Napisz do nas

    Don Gastronom

    ul. Jana Matejki 63 d/2
    66-400 Gorzów Wlkp

    O nas       Produkty      Franczyza      Kontakt