Wyjątkowa różnorodność produktów najwyższej jakości, wzbogacona naszymi wyjątkowymi i tradycyjnymi sosami, która nadaje intensywny smak owoców morza i ryb Twoim codziennym posiłkom.
BRZUSZKI TUŃCZYKA
Starannie wybrane i oczyszczone kawałki tuńczyka ręcznie układane przez naszych pracowników. Brzuszki są częścią tuńczyka, która jest bogata w tłuszcz, dzięki czemu ma delikatną i miękką konsystencję, idealną do sałatek lub tapas z dodatkiem czerwonej papryki pokrojonej w paski.


FASZEROWANE KALMARY
Małe kalmary Chipiron nadziewane własnymi mackami w naszym domowym sosie z atramentem. Delikatny przysmak gotowy do spożycia.


FILETY Z MAKRELII W OLIWEK Z OLIWEK
Czyste filety z makreli, bez ości, w oliwie z oliwek. Po ugotowaniu w wodzie morskiej lekko podsuszamy, aby w kontakcie z sosem ponownie uwodniła się, zwiększając smak i konsystencję. Wyśmienite ryby bogate w witaminy B6 i B12.


MAŁŻE BRZYTWY
Jeden z najpopularniejszych skorupiaków z Galicji wraz z małżami i sercówkami. Wszystkie te 3 rodzaje owoców morza są wybierane według wielkości i dokładnie przechodzą drobiazgowy proces czyszczenia, aby usunąć cały piasek. Myjemy je w specjalnych maszynach do 6 razy. Następnie są gotowane i dodawana jest oczyszczona woda morska.


MAŁŻE GALICYJSKIE
Jeden z najpopularniejszych skorupiaków z Galicji wraz z małżami brzytwami i sercówką. Wszystkie te 3 rodzaje owoców morza są wybierane według wielkości i dokładnie przechodzą drobiazgowy proces czyszczenia, aby usunąć cały piasek. Myjemy je w specjalnych maszynach do 6 razy. Następnie są gotowane i dodawana jest oczyszczona woda morska.


MAŁŻE W SOSIE HISZPAŃSKIM
Małże z galicyjskiego wybrzeża przygotowane w jednym z najprawdziwszych sosów w Hiszpanii:” Escabeche”, który robi się z papryki, octu, oleju, czosnku i liści laurowych. Proces smażenia odbywa się z drobiazgową kontrolą temperatury, aby omułek nie pękał ze względu na zawartość wody. Następnie dodawany jest sos, który również został wyprodukowany w naszej kuchni.


OŚMIORNICA W OLIWIE CZOSNKOWEJ
Macki ośmiornicy w sosie czosnkowym z olejem roślinnym. Idealny do tapas.


FILETY Z MAKRELI W SOSIE POMIDOROWYM
Czyste filety z makreli, bez kości, w sosie pomidorowym. Po ugotowaniu w wodzie morskiej lekko podsuszamy, aby w kontakcie z sosem pomidorowym ponownie uwodniła się, zwiększając smak i konsystencję. Wyśmienite ryby bogate w witaminy B6 i B12.


SARDYNKI W OLIWIE Z OLIWEK
Do 12 sardynek w puszce w oliwie z oliwek. Małe i pełne smaku. To niebieska ryba z dużą ilością kwasów Omega 3, które pomagają obniżyć poziom cholesterolu. Po ugotowaniu w wodzie morskiej lekko podsuszamy, aby w kontakcie z sosem ponownie uwodniła się, zwiększając smak i konsystencję.

TUŃCZYK W OLIWIE Z OLIWEK
Pracownicy starannie wybierają najlepsze kawałki, ręcznie sortują dlatego w naszych przetworach zawsze znajdziesz całe kawałki tuńczyka, a nie ich drobne części.

Dane kontaktowe
Gorzów Wlkp
Biuro handlowe i magazyn
ul. Harcerska 6,
66-400 Gorzów Wlkp, Polska
603 794 397 Tomasz Gasek
693 434 676 Darek Porada
gasekporada@gasekporada.com
Szczecin
Napisz do nas
Don Gastronom
66-400 Gorzów Wlkp