RYBY I OWOCE MORZA

HISZPANIA – KRAJ RYB I OWOCÓW MORZA

Trudno sobie wyobrazić kuchnię hiszpańską bez owoców morza oraz ryb. Sardynki w oliwie z oliwek czy tuńczyk z papryczkami? Najlepiej nie wybierać, tylko skosztować jednego i drugiego. Oprócz ryb warto również spróbować przetworów z owoców morza. Nasza oferta daje tu dużo możliwości. Ośmiornica marynowana w oliwie, małże w sosie, kalmary nadziewane – wielu koneserów znajdzie tu coś dla siebie. Proponowane artykuły są najwyższej jakości. Owoce morza i wykonywane z nich przetwory stanowią prawdziwy rarytas. To nieodłączny element diety śródziemnomorskiej. Co istotne, ryby i owoce morza są dostępne w naszej ofercie online. Warto się z nią zapoznać.

BRZUSZKI TUŃCZYKA

Starannie wybrane i oczyszczone kawałki tuńczyka ręcznie układane przez  naszych pracowników. Brzuszki są częścią tuńczyka, która jest bogata w tłuszcz, dzięki czemu ma delikatną i miękką konsystencję, idealną do sałatek lub tapas z dodatkiem czerwonej papryki pokrojonej w paski.

 

FASZEROWANE KALMARY

Małe kalmary  Chipiron nadziewane własnymi mackami w naszym domowym sosie z atramentem. Delikatny przysmak gotowy do spożycia.

faszerowane kalmary w sosie atramentowym

FILETY Z MAKRELII W OLIWEK Z OLIWEK

Czyste filety z makreli, bez ości, w oliwie z oliwek. Po ugotowaniu w wodzie morskiej lekko podsuszamy, aby w kontakcie z sosem ponownie uwodniła się, zwiększając  smak i konsystencję. Wyśmienite ryby bogate w witaminy B6 i B12.

MAŁŻE BRZYTWY

Jeden z najpopularniejszych skorupiaków z Galicji wraz z małżami i sercówkami. Wszystkie te 3 rodzaje owoców morza są wybierane według wielkości i dokładnie przechodzą drobiazgowy proces czyszczenia, aby usunąć cały piasek. Myjemy je w specjalnych maszynach do 6 razy. Następnie są gotowane i dodawana jest oczyszczona woda morska.

MAŁŻE GALICYJSKIE

Jeden z najpopularniejszych skorupiaków z Galicji wraz z małżami brzytwami i sercówką. Wszystkie te 3 rodzaje owoców morza są wybierane według wielkości i dokładnie przechodzą drobiazgowy proces czyszczenia, aby usunąć cały piasek. Myjemy je w specjalnych maszynach do 6 razy. Następnie są gotowane i dodawana jest oczyszczona woda morska.

MAŁŻE W SOSIE HISZPAŃSKIM

Małże z galicyjskiego wybrzeża przygotowane w jednym z najprawdziwszych sosów w Hiszpanii:” Escabeche”, który robi się z papryki, octu, oleju, czosnku i liści laurowych. Proces smażenia odbywa się z drobiazgową kontrolą temperatury, aby omułek nie pękał ze względu na zawartość wody. Następnie dodawany jest sos, który również został wyprodukowany w naszej kuchni.

małże w sosie hiszpańskim

OŚMIORNICA W OLIWIE CZOSNKOWEJ

Macki ośmiornicy w sosie czosnkowym z olejem roślinnym. Idealny do tapas.

FILETY Z MAKRELI W SOSIE POMIDOROWYM

Czyste filety z makreli, bez kości, w sosie pomidorowym. Po ugotowaniu w wodzie morskiej lekko podsuszamy, aby w kontakcie z sosem pomidorowym ponownie uwodniła się, zwiększając smak i konsystencję. Wyśmienite ryby bogate w witaminy B6 i B12.

SARDYNKI W OLIWIE Z OLIWEK

Do 12 sardynek w puszce w oliwie z oliwek. Małe  i pełne  smaku. To niebieska ryba z dużą ilością kwasów Omega 3, które pomagają obniżyć poziom cholesterolu. Po ugotowaniu w wodzie morskiej lekko podsuszamy, aby w kontakcie z sosem ponownie uwodniła się, zwiększając smak i konsystencję.

TUŃCZYK W OLIWIE Z OLIWEK

Pracownicy starannie wybierają najlepsze kawałki, ręcznie sortują dlatego w naszych przetworach zawsze znajdziesz całe kawałki tuńczyka, a nie ich drobne części.

biały tuńczyk w oliwie

Dane kontaktowe

Gorzów Wlkp

Biuro handlowe i magazyn

ul. Harcerska 6,
66-400 Gorzów Wlkp, Polska

603 794 397 Tomasz Gasek
693 434 676 Darek Porada

gasekporada@gasekporada.com

Szczecin

Biuro handlowe

Nad Stobnicą 25,
72-006 Mierzyn, Polska

501 186 428 Robert Zając

hase@hase.pl

Napisz do nas

    Don Gastronom

    ul. Jana Matejki 63 d/2
    66-400 Gorzów Wlkp

    O nas       Produkty      Franczyza      Kontakt