HISZPANIA – KRAJ RYB I OWOCÓW MORZA
Trudno sobie wyobrazić kuchnię hiszpańską bez owoców morza oraz ryb. Sardynki w oliwie z oliwek czy tuńczyk z papryczkami? Najlepiej nie wybierać, tylko skosztować jednego i drugiego. Oprócz ryb warto również spróbować przetworów z owoców morza. Nasza oferta daje tu dużo możliwości. Ośmiornica marynowana w oliwie, małże w sosie, kalmary nadziewane – wielu koneserów znajdzie tu coś dla siebie. Proponowane artykuły są najwyższej jakości. Owoce morza i wykonywane z nich przetwory stanowią prawdziwy rarytas. To nieodłączny element diety śródziemnomorskiej. Co istotne, ryby i owoce morza są dostępne w naszej ofercie online. Warto się z nią zapoznać.
BRZUSZKI TUŃCZYKA
Starannie wybrane i oczyszczone kawałki tuńczyka ręcznie układane przez naszych pracowników. Brzuszki są częścią tuńczyka, która jest bogata w tłuszcz, dzięki czemu ma delikatną i miękką konsystencję, idealną do sałatek lub tapas z dodatkiem czerwonej papryki pokrojonej w paski.
FASZEROWANE KALMARY
Małe kalmary Chipiron nadziewane własnymi mackami w naszym domowym sosie z atramentem. Delikatny przysmak gotowy do spożycia.
FILETY Z MAKRELII W OLIWEK Z OLIWEK
Czyste filety z makreli, bez ości, w oliwie z oliwek. Po ugotowaniu w wodzie morskiej lekko podsuszamy, aby w kontakcie z sosem ponownie uwodniła się, zwiększając smak i konsystencję. Wyśmienite ryby bogate w witaminy B6 i B12.
MAŁŻE BRZYTWY
Jeden z najpopularniejszych skorupiaków z Galicji wraz z małżami i sercówkami. Wszystkie te 3 rodzaje owoców morza są wybierane według wielkości i dokładnie przechodzą drobiazgowy proces czyszczenia, aby usunąć cały piasek. Myjemy je w specjalnych maszynach do 6 razy. Następnie są gotowane i dodawana jest oczyszczona woda morska.
MAŁŻE GALICYJSKIE
Jeden z najpopularniejszych skorupiaków z Galicji wraz z małżami brzytwami i sercówką. Wszystkie te 3 rodzaje owoców morza są wybierane według wielkości i dokładnie przechodzą drobiazgowy proces czyszczenia, aby usunąć cały piasek. Myjemy je w specjalnych maszynach do 6 razy. Następnie są gotowane i dodawana jest oczyszczona woda morska.
MAŁŻE W SOSIE HISZPAŃSKIM
Małże z galicyjskiego wybrzeża przygotowane w jednym z najprawdziwszych sosów w Hiszpanii:” Escabeche”, który robi się z papryki, octu, oleju, czosnku i liści laurowych. Proces smażenia odbywa się z drobiazgową kontrolą temperatury, aby omułek nie pękał ze względu na zawartość wody. Następnie dodawany jest sos, który również został wyprodukowany w naszej kuchni.
OŚMIORNICA W OLIWIE CZOSNKOWEJ
Macki ośmiornicy w sosie czosnkowym z olejem roślinnym. Idealny do tapas.
FILETY Z MAKRELI W SOSIE POMIDOROWYM
Czyste filety z makreli, bez kości, w sosie pomidorowym. Po ugotowaniu w wodzie morskiej lekko podsuszamy, aby w kontakcie z sosem pomidorowym ponownie uwodniła się, zwiększając smak i konsystencję. Wyśmienite ryby bogate w witaminy B6 i B12.
SARDYNKI W OLIWIE Z OLIWEK
Do 12 sardynek w puszce w oliwie z oliwek. Małe i pełne smaku. To niebieska ryba z dużą ilością kwasów Omega 3, które pomagają obniżyć poziom cholesterolu. Po ugotowaniu w wodzie morskiej lekko podsuszamy, aby w kontakcie z sosem ponownie uwodniła się, zwiększając smak i konsystencję.
TUŃCZYK W OLIWIE Z OLIWEK
Pracownicy starannie wybierają najlepsze kawałki, ręcznie sortują dlatego w naszych przetworach zawsze znajdziesz całe kawałki tuńczyka, a nie ich drobne części.
Ryby i owoce morza – źródło zdrowia
Ryby i owoce morza są w Hiszpanii bardzo popularnym składnikiem posiłków. Bogate w białka oraz kwasy tłuszczowe są przy tym zdrowe. Niektóre owoce morza, np. małże w sosie, traktowane są również jako afrodyzjak. Ma to związek z wysoką zawartością cynku. Nie tylko jednak małże w sosie są godne uwagi. Polecamy również inne nasze produkty. Wszystkie nadadzą posiłkom prawdziwie hiszpańskiego stylu.
Faszerowane kalmary oraz ryby w zalewie
Warto zadbać o swoje zdrowie i dobre samopoczucie. Faszerowane kalmary to źródło jodu, selenu oraz fluoru. Składniki te wspomagają nie tylko układ mięśniowy czy immunologiczny. Jak się okazuje, nadziewane kalmary mają również korzystne oddziaływanie na psychikę i intelekt. Warto także zatroszczyć się o układ krążenia. Sardynki w oliwie z oliwek przyczynią się do zmniejszenia ryzyka chorób serca. Zachęcamy do szczegółowego zapoznania się z ofertą. Proponowane ryby i owoce morza w naszym sklepie internetowym podlegają szczegółowej selekcji. Dzięki temu mogą być Państwo pewni ich najwyższej jakości.
Dane kontaktowe
Gorzów Wlkp
Biuro handlowe i magazyn
ul. Harcerska 6,
66-400 Gorzów Wlkp, Polska
603 794 397 Tomasz Gasek
693 434 676 Darek Porada
gasekporada@gasekporada.com
Szczecin
Napisz do nas
Don Gastronom
66-400 Gorzów Wlkp