SZYNKI I WĘDLINY DŁUGODOJRZEWAJĄCE
Hiszpania ma wiele smaków. Szynki i wędliny dojrzewające to dla niejednego sklepu spożywczego produkt podstawowy. To także istotna część kulinarnego dziedzictwa kraju. Przez wieki udoskonalano tradycyjne metody produkcji, wśród których wymienić należy przede wszystkim długie suszenie i dojrzewanie na świeżym powietrzu. Dzięki temu ekskluzywne wędliny z Półwyspu Iberyjskiego są dziś niepowtarzalne. Cecina, salchcichon czy fuet to tylko wybrane przykłady. Dodajmy do tego jeszcze szynki serrano. Warto poznać je wszystkie. Mięso do gastronomii musi pochodzić ze sprawdzonego źródła i mieć najwyższą jakość. Jesteśmy w stanie to zapewnić.
SZYNKI I WĘDLINY DŁUGODOJRZEWAJĄCE
SZYNKA SERRANO I KIEŁBASA CHORIZO W regionie La Rioja w 1900 roku założony został najstarszy zakład przetwórstwa żywności w Hiszpanii.Ponad sto lat doświadczenia i zdobywania wiedzy,jak łatwo się domyślić,przez ten czas dopracowaliśmy smak i jakość naszych wędlin do...
Katalogi do pobrania
Jamon, czyli wyjątkowa szynka hiszpańska
Charakterystyczny dla Hiszpanii jest też jamon. To po prostu szynka hiszpańska serrano. Cechuje ją delikatność oraz harmonia smaku. Hiszpańska szynka dojrzewająca ma swoją renomę i jest ceniona na całym świecie. To produkt luksusowy. Oczywiście jamon serrano jest dostępny w naszym sklepie internetowym. Ale warto zwrócić uwagę także na inny produkt. Jest nim szynka jamon iberico. Można uznać ją za coś naprawdę unikatowego. Iberico to bowiem hiszpańska szynka wytwarzana z rasy czarnych świń iberyjskich. Ich mięso jest szlachetniejsze. Nic dziwnego, że szynka iberico często jest wybierana do gastronomii. Goście prestiżowych lokali doceniają jej unikatowy smak. Wędliny hiszpańskie to dobry wybór dla restauracji. Zwłaszcza tych ceniących nietuzinkowe produkty na swoich stołach. Szynka iberyjska również jest dostępna w naszym sklepie online. Zapraszamy na zakupy.
Chorizo – hiszpańskie kiełbasy długodojrzewające
Wędliny z Półwyspu Iberyjskiego to osobna historia. Nie tylko szynka hiszpańska jest warta tego, aby każdy sklep z wyrobami mięsnymi miał ją w swoim asortymencie. Takich produktów jest więcej. Jeśli ktoś chce poznać smaki Hiszpanii, powinien również spróbować chorizo. To hiszpańska kiełbasa z wieprzowiny przyprawiona papryką wędzoną. Ma ona charakterystyczny i typowy dla siebie zapach. Hiszpańska kiełbasa chorizo podobnie jak jamon jest kojarzona typowo ze słonecznym krajem, z którego pochodzi. Pokrojona w plasterki często stanowi element tapas, czyli przekąsek podawanych w lokalach. Czasem występuje jako mniejsze kiełbaski chorizo. Wspomnieć warto również wieprzową kiełbasę fuet. Katalońskie pochodzenie wpłynęło na stosowane do jej wytwarzania składniki. Są to zazwyczaj sól, biały pieprz, białe wino, a także świeży czosnek. Zapraszamy do kontaktu poszukujących mięsa do restauracji wysokiej jakości. Innego nie proponujemy.
Dane kontaktowe
Gorzów Wlkp
Biuro handlowe i magazyn
ul. Harcerska 6,
66-400 Gorzów Wlkp, Polska
603 794 397 Tomasz Gasek
693 434 676 Darek Porada
gasekporada@gasekporada.com
Szczecin
Napisz do nas
Don Gastronom
66-400 Gorzów Wlkp