SERY Z CHARAKTEREM

ZNAKOMITE HISZPAŃSKIE SERY

W Hiszpanii wyrabia się ponad 100 różnych gatunków sera.Smak każdego z nich jest zupełnie inny ze względu na różnice w klimacie,rzeźbę terenu,pastwiska czy procesy produkcji.

Oto najsłynniejsze sery Hiszpanii, …..wyrabiane z mleka krowiego,owczego,koziego o różnych okresach dojrzewania/młode,dojrzałe,długodojrzewające

MANCHEGO  słynny hiszpański klasyk o międzynarodowej sławie.Ser z owczego mleka dojrzewający od 60 dni do 2 lat. Manchego ma twardą i zbitą konsystencję,maślaną teksturę ,wyraźny orzechowy smak .

CABRALES słynny niebieski ser z asturyjskich gór,zwijany w liście laurowe podczas produkcji.Powstaje na bazie mleka koziego i owczego.Bardzo intensywny i lekko gorzkawy smak.Kremowa konsystencja.

TORTA DE CESAR Ser z owczego mleka.Skórka służy za miskę do podawania kremowego sera,który po podgrzaniu jest tradycyjne spożywany z maczanymi w nim paluszkami chlebowymi.

TETILLA ser z krowiego mleka wyrabiany w Galicji.Nazwa pochodzi od jego stożkowatego kształtu”tetilla” co w języku hiszpańskim oznacza „cycuszek”.Smak  lekko kwaskowy i słony,tekstura kremowa.Idealnie pasujący do win białych,mineralnych jak i młodych czerwonych.

MAHON- tradycyjny ser z Minorki /Baleary/ wyrabiany z krowiego mleka o charakterystycznym słonawym smaku i nutami owoców.

IBERICO- znakomity ser wyprodukowany z mleka krowiego 80 % i z dodatkiem mleka owcy i kozy 20%.Ser dojrzewający o delikatnym i łagodnym smaku.Kremowa konsystencja maślany aromat.Idealny do tapas

 

WIEPRZOWINA „IBERICO” – nasza rodzinna firma została założona w 1922 roku w małej wiosce w prowincji Salamanka,pomiędzy pasmami górskimi Sierra de Bejar i Sierra de Francia/rezerwat biosfery UNESCO/ na wysokości 900 m n.p.m. panuje mikroklimat charakteryzujący się długimi i zimnymi zimami oraz krótkimi i suchymi latami.Warunki te są idealne do naturalnego procesu suszenia mięsa ze świni iberyjskiej,który może zająć nawet 4 lata.Prawie 100 lat później wyrabiamy nasze produkty według starych rodzinnych receptur,ręcznie,dzięki czemu możemy zaoferować ich najwyższą jakośc i niepowtarzalny smak.

SZYNKA IBERYJSKA”ŻOŁĘDZIOWA

wyrabiana z mięsa czarnych świń iberyjskich,żyjących wolno na rozległych pastwiskach porośniętych dębami  i jedzących jedynie zioła i żołędzie.

SZYNKA IBERYJSKA wyrabiana z mięsa tych samych czarnych świń.co szynka „żołędziowa”,żyjących wolno na pastwiskach dębowych i jedzące oprócz ziół ,żołędzi także paszę.

SALCHICHON I CHORIZO Z „ŻOŁĘDZIOWEJ” WIEPRZOWINY IBERYJSKIEJ nasze kiełbasy salchichon i chorizo produkowane są z najlepszych części świni (schab,polędwica).W dzisiejszych czasach duże zapotrzebowanie na wieprzowinę w restauracjach  sprawiło,że wielu producentów wykorzystuje do produkcji wyrobów inne części świni i dodaje do nich dużo tłuszczu.Sekretem smaku naszych wędlin jest to ,ze do ich wyrobu,używamy najszlachetnieszych części świni  a jedyny tłuszcz to ten naturalnie obecny w mięsie. 

Dane kontaktowe

Gorzów Wlkp

Biuro handlowe i magazyn

ul. Harcerska 6,
66-400 Gorzów Wlkp, Polska

603 794 397 Tomasz Gasek
693 434 676 Darek Porada
gasekporada@o2.pl

 

Szczecin

Biuro handlowe

Nad Stobnicą 25,
72-006 Mierzyn, Polska

501 186 428 Robert Zając

hase@hase.pl

Napisz do nas

Don Gastronom

ul. Jana Matejki 63 d/2
66-400 Gorzów Wlkp

O nas       Produkty      Franczyza      Kontakt