SŁODYCZE

W naszych delikatesach hiszpańskich znajdą Państwo wyborne słodycze i smakołyki z tego słonecznego kraju. Doskonale nadają się do filiżanki herbaty lub kawy. W ofercie mamy wiele rodzaji ciasteczek typowych dla słonecznej Hiszpanii.

ciasteczko migdałowe z figami

ciasteczko migdałowe z figami

Oryginalny produkt wykonany z fig i migda-łów. Używany jako deser, ale także dodatek do sera i sałatek.

ciasteczko daktylowe z orzechami

ciasteczko daktylowe z orzechami

Produkt wykonany z daktyli i orzechów. Pyszny deser lub dodatek do serów i sałatek.

ciasteczko z moreli i migdałów

ciasteczko z moreli i migdałów

Produkt wykonany z moreli i migdałów. Pyszny deser lub dodatek do serów i sałatek.

alicante turron lub turron duro

alicante turron lub turron duro

Uzyskuje się je przez prażenie migdałów, a następnie kruszenie i mieszanie ich z mio-dem. Chrupiący i smaczny deser. Doskonały do kawy i herbaty.

jijona turron lub turron blando

jijona turron lub turron blando

Uzyskuje się je przez szlifowanie opie-czonych migdałów zmieszanych z żółtkiem i miodem. Powstałą lepką pastę podgrzewa się i długo ubija. Doskonały do herbaty lub kawy.

polvorón

polvorón

Pyszne i miękkie ciasteczka wykonane z mąki, cukru, mleka i orzechów.

hiszpańskie roscos

hiszpańskie roscos

Chrupiące pączki ze słodkich migdałów i wina. Tradycyjna hiszpańska forma z otworem w środku. Doskonałe z herbatą lub kawą.