SERY

Delikatesach hiszpańskich dostaną Państwo szeroką gamę serów : począwszy od miękkich, wędzonych, niebieskich z mleka krowiego, owczego, koziego. Smak każdego z nich jest wyjątkowy z powodu różnego procesu wytwarzania, oraz dodatków.

ser owczy z rozmarynem

ser owczy z rozmarynem

Ser wykonany wyłącznie ze świeżego owcze-go mleka, posypany rozmarynem.

ser monchego reserva i gran reserva

ser monchego reserva i gran reserva

Najbardziej znany na świecie ser pochodzący Hiszpanii. Robiony z mleka owczego, dojrzewający od sześćdziesięciu dni do dwóch lat. Ma mocną i zwartą konsystencję oraz maślaną teksturę.

ser owczy z brandy

ser owczy z brandy

Ser z mleka owczego, namoczony w brandy, z dodatkiem ziół śródziemnomorskich.

ser kozi z czerwonym winem

Ser wyprodukowany wyłącznie z pasteryzowanego mleka koziego, namaczany w winie.

ser iberico

ser iberico

Mieszanka krowiego, owczego i koziego mleka daje temu serowi łagodny smak. Utwardzany od sześciu do dwunastu miesięcy. Eksperci uznają go za jeden z najlepszych na świecie.

ser valdeon niebieski

ser valdeon niebieski

Powstaje z niepasteryzowanego mleka kozie-go i krowiego. Ma kolor niebieski, wyjątkowy. Zawinięty w liście jaworu, które wpływają na jego charakterystyczny wygląd i aromat.

ser la peral niebieski

ser la peral niebieski

Wykonany z pasteryzowanego mleka krowiego i owczego zmieszanego z kremem. Dojrzewa co najmniej sześćdziesiąt dni w naturalnych jaskiniach.

ser kozi garrotxa

ser kozi garrotxa

Tradycyjny ser z pasteryzowanego koziego mleka pochodzący z regionu Katalonii.

ser kozi newat

ser kozi newat

Miękki ser dojrzewający z pasteryzowanego mleka koziego, pochodzący z regionu Katalonii. Charakterystyczny kształt nadaje mu tkanina, w którą jest owinięty.

ser owczy torta del cesar

ser owczy torta del cesar

Ser z mleka owczego pochodzący z regionu Estremadura w Hiszpanii. W pełni dojrzały, ma kremową konsystencję w środku. Spożywa się go, odcinając górną część i wybierając wnętrze.

ser krowi tetilla

ser krowi tetilla

Ser z mleka krowiego pochodzący z Galicji w Hiszpanii. Nazwa tetilla (małe piersi) opisuje niepowtarzalny kształt sera.

ser owczy półtwardy idiazabal

ser owczy półtwardy idiazabal

Dojrzewający ser półtwardy, wykonany wyłącznie z niepasteryzowanego mleka owczego. Niewędzony.