PASZTETY

W ofercie Don Gastronom mamy różnego rodzaju pasztety, które idealnie nadają się na pieczywo i nie tylko.

pasztet z borowika

pasztet z borowika

Pyszny pasztet z wykorzystaniem smacznych boro-wików i oliwy z oliwek. Idealny do smarowania chleba i wzmacniania smaku makaronu. Polecany miłośnikom grzybów.

pasztet z karczocha

pasztet z karczocha

Smaczny i o wszechstronnym zastosowaniu krem z serca karczocha. Świetnie nadaje się do smarowania tostów lub krakersów, do makaronu z tartym parme-zanem, do dipów i sosów. Pasztet wegetariański.

pasztet z czarnych oliwek

pasztet z czarnych oliwek

Wykonana z najlepszych czarnych oliwek i oliwy z oli-wek miękka i kremowa pasta. Idealna na kanapki, jako dodatek do przekąsek, sosów i na świeży makaron.

pasztet z jelenia

pasztet z jelenia

Wykwintne połączenie wątroby, świeżej dziczyzny, oliwy z oliwek i słodkiego wina. Doskonały do smarowania krakersów i bagietek.

pasztet z dzika z grzybami

pasztet z dzika z grzybami

Kremowy pasztet o intensywnym smaku, umiejętnie zmieszany z oliwą z oliwek. Doskonale smakuje na cienkiej grzance z rodzynkami lub suszonymi pomidorami.

pasztet z bażanta i trufli

pasztet z bażanta i trufli

Bogaty i elegancki pasztet z trufla i bażanta, umiejętnie zmieszany z oliwą z oliwek. Doskonały na chrupiącą bagietkę, podawany jako przekąska. Wspaniale kom-ponuje się ze wszystkimi rodzajami serów młodych i dojrzałych.

pasztet czarny pudding

pasztet czarny pudding

Kaszanka z orzeszkami pinii. Doskonałe połączenie słodkiego smaku sosnowego z kiełbasą. Idealny na ba-gietkę, jako przekąska. Pyszny na ciepło.

pasztet z krewetek

pasztet z krewetek

Jest doskonałą kremową przekąską lub przystawką. Podawany na bagietce z ogórkiem. Smak morza. Luksusowa uczta.

pasztet z kraba

pasztet z kraba

Wspaniała przekąska lub przystawka. Podawany ze słodką czerwoną cebulą na krakersach lub bagietce. Kremowy i delikatny pasztet z wyraźnym smakiem owoców morza.

pasztet z ryby skorpiona

pasztet z ryby skorpiona

Słynny w Australii typowy pasztet z egzotycznej ryby skorpiona. Ciało tej ryby jest białe, lekkie i delikatne dla podniebienia. Najlepszy jako przystawka, z grzankami lub krakersami.

pasztet z tuńczyka

pasztet z tuńczyka

Tuńczyk w postaci pikantnej pasty rybnej. Ma wysoką wartość odżywczą i jest bogatym źródłem białka i mi-nerałów. Najlepszy do smarowania tostów lub jako dodatek do każdego dania, z którego chcesz wydobyć smak morza.