DŻEMY

W Don Gastronom znajdą państwo przepyszne dżemy z hiszpańskiej krainy. Idealnie nadające się do dań mięsnych, serów, deserów i grzanek. Zaskakują bogactwem smaków i aromatów. Wszystkie dżemy nie zawierają koncentratów i sztucznych barwników.

dżem z ananasa

dżem z ananasa

Dżem z ananasa: idealnie nadaje się na desery lodowe, ciasta i ciasteczka. Dżem ananasowy dodany do jogurtu, sera, grzanek i kanapek nada im niepowtarzalny smak i aromat.

dżem z cebuli

dżem z cebuli

Dżem z cebuli: idealnie nadaje się mięsa, sosów, wędlin, twarożków i serów, oraz jako smarowidło do kanapek lub grzanek.

dżem z czerwonej papryki

dżem z czerwonej papryki

Dżem z papryki: świetnie smakuje z twarożkiem, pasuje do mięsa pieczonego, ryb i serów. Idealny do zrobienia glazury do szynki lub indyka.

dżem z czerwonego wina

dżem z czerwonego wina

Dżem z czerwonego wina: pasuje do serów i wędlin. Idealnie pasuje do ciast i ciasteczek można zrobić z niego przepyszny sos do deserów lodowych jak również do dziczyzny i drobiu.

dżem z figi

dżem z figi

Dżem z figi: idealnie nadaje się do świeżych owoców, lodów, twarożków i serów. Grzanki z dżemem figowym smakują genialnie, a dla prawdziwych poszukiwaczy niepowtarzalnych smaków można dodać do pieczonych mięs.

dżem z płatków fiołków

dżem z płatków fiołków

Dżem z płatków fiołka: idealny do wszelkich deserów owocowych i lodowych oraz ciast i ciasteczek jak również nada niesamowity smak do herbaty na zimę i mroźne wieczory. A naleśniki z dżemem z płatków fiołka zadowolą niejednego smakosza.

dżem z granata

dżem z granata

Dżem z granata: niesamowicie smakuje na ciepłej grzance, deserami lodowymi, ale również jako dodatek do ciast jak również do dań mięsnych.

dżem z piwa

dżem z piwa

Dżem z piwa: niepowtarzalny smak nadający się na glazurę do skrzydełek kurczaka, do dań z grilla, ale również na ciepła grzankę.

dżem z płatków jaśminu

dżem z płatków jaśminu

Dżem z płatków jaśminu: słodki zapach z tych rzadkich kwiatów łączy się przepyszne odczuwanie smaku. Idealnie pasuje do lodów, tostów, świeżych owoców, oraz fantastycznie smakuje jako nadzienie do pączków.

dżem z płatków maku

dżem z płatków maku

Dżem z płatków maku: delikatny aromat pochodzący z precyzyjnie wybranych najlepszych gatunków kwiatu maku. Idealnie nadaje sie do grzanek na śniadanie, lodów, świeżych owoców jak również do ciast.

dżem z płatków kwiatu pomarańczy

dżem z płatków kwiatu pomarańczy

Dżem z płatków kwiatu pomarańcza: wyśmienicie smakuje z ciepłymi tostami, lodami i różnymi rodzajami deserów.

dżem z płatków róży

dżem z płatków róży

Dżem z płatków róż: doskonały do nadzienia pączków lub wszelkich ciast, niesamowicie smakuje z deserami lodowymi na świeży twarożek jak również jako dodatek do herbaty na zimne wieczory.

dżem z pomarańczy

dżem z pomarańczy

Dżem z pomarańczy: wyśmienicie smakuje do serów, lodów, świeżych owoców oraz jako dodatek do jogurtu, ciast czy ciasteczek.

dżem z pomidorów

dżem z pomidorów

Dżem z pomidorów: świetnie smakuję z różnymi rodzajami sera, zarówno białymi, pleśniowymi, wędzonymi czy też żółtymi. Jako dodatek do wędliny i dań mięsnych jak również do ryb. Doskonale sprawdza się do przygotowania sosu pomidorowego do makaronu i pizzy.

dżem z winogrona

dżem z winogrona

Dżem z winogrona: wspaniale smakuje z różnego rodzaju sera, na desery lodowe jako dodatek do ciast i ciasteczek oraz przepysznych kanapek.